Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Alex Martinez στο Νέο Ηράκλειο!

19 Ιανουαρίου 2013

Ο Alex Martinez γεννήθηκε το 1980 στις ΗΠΑ από Ελληνίδα μητέρα και Μεξικάνο πατέρα. Έχει γυρίσει πολλές χώρες του κόσμου και έχει ζωγραφίσει τοίχους σε πολλές από τις πόλεις του. Έχει κάνει τοιχογραφίες και στην Αθήνα. Το 2010 έκανε δύο μεγάλες τοιχογραφίες στο Νέο Ηράκλειο.

 
Η πρώτη, «ο βάτραχος και η πεταλούδα», είναι κάτω από τη γέφυρα της οδού Ρούμελης, κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού και είναι μια σύνθεση που φέρνει τις ομορφιές της φύσης μέσα στη μεγαλούπολη. 
Κυριαρχεί το πράσινο της έντονης βλάστησης που σπάει από το λευκό, το μπλε και το κίτρινο των λουλουδιών, αλλά κυρίως από το έντονο πορτοκαλί της πεταλούδας.
Δεξιά και πάνω από τη σύνθεση βρίσκεται η υπογραφή του. Στο κάτω μέρος, δεξιά και αριστερά υπάρχουν δύο «κουτιά» της ΔΕΗ (υποθέτω), τα οποία ο Martinez είχε εντάξει στη σύνθεσή του ζωγραφίζοντάς τα. Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να τα βάψουν σκούρα πράσινα. Πώς να το χαρακτηρίσει κανείς! Ευτυχώς η ζημιά δεν είναι μεγάλη και «περιορίζεται» στις παρυφές του έργου. 
Η δεύτερη βρίσκεται στον παράδρομο της λεωφόρου Κύμης, στο Βασιλόπουλο, και δείχνει την πόλη όπως θα θέλαμε όλοι να ήτανε. Πράσινο, συγκοινωνίες, ποδήλατα και απουσία αυτοκινήτων. Η υπογραφή του καλλιτέχνη βρίσκεται στο κάτω μέρος της σύνθεσης, λίγο πιο δεξιά από τη μέση της, μέσα σε ελλειψοειδές πλαίσιο.

Και οι δύο τοιχογραφίες είναι πολύ όμορφες και πιστεύω πως πραγματικά κοσμούν την πόλη. 

Περισσότερες φωτογραφίες με γκράφιτι: Η τέχνη στον...τοίχο 2012-13



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου