Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η Ελλάδα στις φλόγες….ξανά!

 23-24 Ιουλίου 2023

 

Εν μέσω ενός παρατεταμένου καύσωνα, που δε λέει να μας αφήσει, η Ελλάδα φλέγεται και πάλι, απ’ άκρη σ’ άκρη, με χειρότερες ως τώρα περιπτώσεις της Δυτικής Αττικής και της Ρόδου. Και όλα αυτά παρά τους κομπασμούς του «Επιτελικού κράτους», λίγες μέρες πριν, για το πόσο έτοιμο ήταν. Αλλά και παρά τα λεγόμενα των τοπικών αρχόντων, που πάντα «έχουν κάνει ό,τι πρέπει», αλλά όπως αποδεικνύεται, με άλλα ασχολούνται.

Την Κυριακή το απόγευμα είχε φωτιά στην περιοχή του Πλατανιστού, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Καρύστου στη Νότια Εύβοια.


Όταν αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγαμε για μπάνιο,

είδαμε ξαφνικά πάνω από τα κεφάλια μας ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο να κατεβαίνει και να παίρνει νερό από τη θάλασσα μπροστά μας μέσα στον κόλπο της Καρύστου

και αυτό έγινε τουλάχιστον 4 φορές, όση ώρα είμασταν εκεί.

24 ώρες μετά ο καπνός από τον Πλατανιστό 

ανεβαίνει πάνω από την ανατολική μεριά του κόλπου της Καρύστου, μιας και η φωτιά καλά κρατεί.  

Ότι έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο, από φυσικό περιβάλλον, το χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους, ή μάλλον στους ήρωες αυτούς, που συμμετέχουν στις πυροσβέσεις με μεγάλη αυταπάρνηση και που πολλές φορές η επίσημη πολιτεία, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό και κάποτε-κάποτε στρέφονται και εναντίον τους (να θυμίσω τότε που οι αύρες έριχναν νερό στους πυροσβέστες διαδηλωτές, που ζητούσαν αύξηση του προσωπικού και καλύτερες συνθήκες δουλειάς).

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις αν αξίζουμε σα λαός σε αυτούς τους ανθρώπους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου