Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνα κατάντιας!

10 Φεβρουαρίου 2013

Καθημερινά γύρω μας βλέπουμε πολλές εικόνες που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σαν «κατάντια» γι αυτό τον τόπο. Μια «κατάντια» αποτέλεσμα αυτής της κρίσης που βιώνουμε καθημερινά.
Από πολλές μεριές ακούμε πως το μόνο που μας έχει μείνει είναι ο πολιτισμός. Μάλλον «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» όπως λέει και ο λαός μας. Η πραγματικότητα άλλα μας λέει.
Κυριακή σήμερα, καλός ο καιρός και πήγαμε μια βόλτα μέχρι το Άλσος Στρατού στου Γουδή. Εκεί βρίσκεται και η Εθνική Γλυπτοθήκη (από τον Ιούλιο του 2004), παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Το μοναδικό ίδρυμα της χώρας με αντικείμενο τη γλυπτική. Στην κεντρική είσοδο της η παρακάτω ανακοίνωση δείχνει το μέγεθος της «κατάντιας» μας. 
Μόνο δύο μέρες τη βδομάδα ανοικτή λόγω έλλειψης προσωπικού (!!!).  Και αυτές καθημερινές (προφανώς για να μην πληρώσουν υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα). Ένας γονιός που θα ήθελε να πάει με την οικογένειά του μια Κυριακή, απλά περιορίζεται στον εξωτερικό χώρο, που ομολογουμένως έχει αρκετά και ενδιαφέροντα γλυπτά.
Για άλλη μια φορά αναρωτιέμαι αν έχει πάτο αυτή η κατρακύλα! 2 σχόλια:

  1. Μέσα στα τόσα θύματα της στυγνής εποχής και ο πολιτισμός. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς οι εκπτώσεις στον πολιτισμό σημαίνουν και παραπέρα εκπτώσεις αξιών.

      Διαγραφή