Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Ένας χρόνος «Με μια φωτογραφική στην τσέπη…»!Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τη μέρα που «γεννήθηκε» το 2ο ιντερνετικό μου «παιδί»!
Βέβαια έχουν περάσει πάνω από 4 δεκαετίες από τότε που πήρα στα χέρια μου την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή, μια ρώσικη Lubitel 2. Μια σχέση γεννήθηκε τότε, που κρατάει όχι μόνο αμείωτη, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο μεστή και πολύτιμη, σαν εκείνα τα κρασιά που μετά από χρόνια βγάζουν μια μοναδική «δύναμη», ικανή να αναστήσει και νεκρούς. Συχνά, πυκνά, ξεφυλλίζω φωτογραφικά άλμπουμ, πραγματικά ή ψηφιακά (την τελευταία δεκαετία) ανασταίνοντας έτσι στιγμές του παρελθόντος και φυσικά αισθήματα.
Η φωτογραφική μηχανή λοιπόν έχει πάρει μια μοναδική θέση στη ζωή μου. Σπάνια την αποχωρίζομαι. Δεν ξέρω αν φανεί παράξενο αλλά με τα χρόνια και έχοντας συνεχώς το νου μου σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μου «βλέπω» αλλιώς. Έτσι όλο και πιο συχνά το βλέμμα μου τραβάνε εικόνες της καθημερινότητας που όμως έχουν κάτι το ξεχωριστό αν τις δει κάποιος «με άλλο μάτι»! Για να μοιραστώ, κυρίως, αυτές τις εικόνες έφτιαξα αυτό το ιστολόγιο που σιγά-σιγά μεγαλώνει και γεμίζει με στιγμές και εικόνες λίγο ξεχωριστές, λίγο αλλιώτικες. Με λίγα λόγια μοναδικές για μένα! Μέσα σε αυτό το χρόνο πάνω από 14.000 επισκέψεις «χτύπησαν την πόρτα του» και αυτό άνοιξε με μεγάλη χαρά για να δείξει τα καλούδια του! Και αισθάνεται, κάθε φορά την ανάγκη να ξεπροβοδήσει όλους αυτούς τους φίλους με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!